woensdag, 20 april 2016 10:04

Spannend en ingrijpend

Met Brokaat sta ik op zaterdag 23 april in Amsterdam en zondag 24 april in Alkmaar op de uitvaartbeurs. Het is een spannend en aangrijpend proces om een rouwkist met allure te bekleden.

Op zaterdag 23 april 2016 (van 10.00 – 17.00 uur) staat Brokaat samen met andere exposanten, met een door haar beklede kist, in de Westerkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam.

De Westerkerk is misschien wel de bekendste kerk van Nederland. De kerk en de karakteristieke Westertoren worden bezongen in diverse bekende Amsterdamse smartlappen. De kerk heeft wereldwijd veel bekendheid gekregen omdat Anne Frank er over schreef in haar dagboek. De kerk staat op ongeveer 100 meter van het bekende Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Op zondag 24 april 2016 (van 10.00 – 16.30 uur) staat Brokaat, samen met andere exposanten, met een door haar beklede kist, in de Sint Laurenskerk in Alkmaar.

Het grootste middeleeuwse kerkgebouw in de Alkmaarse binnenstad werd al tijdens de bouw vanwege de omvang kortweg Grote Kerk genoemd. De Grote Kerk is van oudsher niet alleen het grootste en hoogste kerkgebouw in Alkmaar, maar ook de kerk die door de eeuwen heen het meest in aanzien heeft gestaan en die steeds weer alom als sieraad van de stad is geroemd. Oorspronkelijk was het gebouw gewijd aan Sint Laurens, vandaar dat de kerk al eeuwen lang als de Sint Laurenskerk wordt aangeduid. De Grote Sint Laurenskerk is het grootste en drukst bezochte monument van Alkmaar. Wekelijks stromen duizenden bezoekers de kerk binnen: jaarlijks tellen ze meer dan 70.000 geïnteresseerden.